Trenger flere testpersoner i jakten på kosehormonet

Godterihjerter i ulike farger. Foto.
Vil du hjelpe forskerne i jakten på kosehormonet? Foto: Brent Moore

Forskere ved Psykologisk institutt leter etter kosehormonet, men vi trenger flere testpersoner som kan hjelpe oss i jakten. Vil du være med?

Jeg heter Andreas Aarseth Kristoffersen og er student ved profesjonsstudiet i psykologi. Før jul testet jeg 128 deltakere i forbindelse med forskningsprosjektet Oksidativt stress, hormoner og relasjoner. Prosjektet utforsker sammenhengen mellom biologiske markører og kjærlighetsforhold: Har hormoner, fødselshistorikk, personlighet og oksidativt stress betydning for hvordan vi opplever parforhold?

Andreas Aarseth Kristoffersen sammen med tomme beholdere for spytt- og urinprøver. Foto.
Andreas Aarseth Kristoffersen søker flere testkaniner. Foto: Grete Wolden

Ta kontakt!

Snart sender vi 1000 spytt- og urinprøver til New Mexico for analyse. Målet vårt er at vi skal teste 200 personer, og det betyr at vi fortsatt trenger flere testpersoner. Vi oppfordrer derfor alle interesserte til å ta kontakt! Du finner mer informasjon om påmelding på prosjektets hjemmeside.

Kravene våre er at du er over 18 år og er i et parforhold som har vart i minst en måned. Og hva får du til gjengjeld? Jo, for det første vil du bidra til psykologisk forskning som kan gi oss økt innsikt i noen av livets viktigste områder: partnervalg og kjærlighetsforhold. Og for det andre får du en kinobillett og godteri som kompensasjon for tidsbruk. Testen tar totalt 95 minutter.

Internasjonalt samarbeid

Par som kysser. Grafikk.
Så langt er det samlet inn 1000 spytt- og urinprøver ved lab-en på NTNU Dragvoll.

Forskningen er et spennende samarbeid mellom to universiteter, NTNU og University of New Mexico i Albuquerque. Det er tidligere gjennomført en lignende studie ved universitetet i New Mexico, og det gir oss mulighet til å utforske eventuelle kulturelle og/eller genetiske forskjeller mellom testpersonene i Trondheim og New Mexico.

Testene utføres i en egen lab på NTNU Dragvoll. Først må testpersonene gjennomføre ulike oppgaver. Samtidig tas spyttprøver for å måle hormonnivåene. Deretter avgis urinprøve for å kunne bestemme nivåer av oksidativt stress og urinsyre. Testen avsluttes med fotografering av testpersonene. Bildene danner grunnlag for fysiologiske målinger. Og for ordens skyld: Testpersonene er fullt påkledd!

 

Share

Publisert under:

2 kommentarer til “Trenger flere testpersoner i jakten på kosehormonet”

Comments are closed.