Samfunnsvitenskapelige fag går godt

Elever besøker stand på åpen dag ved NTNU. Foto.
Program for lærerutdanning snakker med elever på Åpen dag. Foto: Yngvil Osdal Runde

Teknologifagene er store ved NTNU, viser ferske tall fra Samordna opptak – men det betyr ikke at elever og studenter har mistet interessen for samfunnsvitenskapelige fag.

Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse har opplevd en jevn økning i antall primærsøkere siden 2008. Faktisk viser søkertallene fra 2014 en samlet økning i antall primærsøkere til fakultetet på hele 40 prosent siden 2008.

I 2014 ønsker rekordmange studenter å ta profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU, og studiet har hele 10,6 primærsøkere per studieplass. Masteren i industriell økonomi og teknologiledelse er også svært populær, med 5,8 primærsøkere per studieplass.

Alle de toårige masterstudiene i entreprenørskap har markerte økninger i søknadstallet siden i fjor. I tillegg viser yrkesfaglærerutdanningen en økning, og de femårige lærerstudiene er også populære.

Samtidig ser vi en nedgang i søkningen til lavere grads studier ved fakultetet. Dette kan på sikt få konsekvenser for søkningen til enkelte masterprogram.

 

Share

Publisert under: